Mode

PLIJNAER – Handgemaakte mode waar tijdloze elegantie en duurzaamheid samenkomen.

Stap binnen in de wereld van PLIJNAER van modeontwerpster Marjoke Plijnaer, waar de charme van mode verder reikt dan de trends en een positieve impact heeft op zowel mens als het milieu. Hier ontdek je iconische ontwerpen die de tand des tijds doorstaan, zodat je kleding kunt kopen voor de lange termijn. Met een focus op vrouwenkleding, maar ook met enkele prachtige stukken voor mannen, biedt PLIJNAER een collectie die casual chique is en tegelijkertijd heerlijk comfortabel draagt. In deze kleding voelt elke vrouw zich sexy en krachtig, waarbij de eenvoudige ontwerpen ook een eigen stijl weerspiegelen.

Lees verder onder de portfolio afbeeldingen…

Duurzaamheid

De zorgvuldig geselecteerde stoffen omvatten restpartijen en ecologische materialen, waarmee een bewuste keuze wordt gemaakt voor het milieu. Bovendien worden de eigen textielontwerpen van PLIJNAER vervaardigd met volledig ecologische stoffen en verf.

Inclusie

Een belangrijk aspect van PLIJNAER is het streven naar een inclusieve wereld en het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom wordt een groot deel van de collectie vervaardigd in samenwerking met ateliers waar mensen met een psychische kwetsbaarheid de mogelijkheid krijgen om hun talenten te benutten. De grootste samenwerkingspartner van PLIJNAER is Atelier Draadkracht in Nijmegen.

De basiscollectie

De basiscollectie van PLIJNAER omvat vaste ontwerpen die altijd aanwezig zijn, met ook een aantal stoffen dat altijd te bestellen is. De vaste ontwerpen zullen echter ook keer op keer een nieuw gedaante aannemen door het gebruik van verschillende stoffen. Dit concept is ontstaan vanuit een duurzaam oogpunt, het gebruik van restpartijen. Daarbij is het voor Marjoke altijd inspirerend om uit te blijven kijken naar andere stoffen die weer een nieuw licht werpen op de ontwerpen. Kom dus vooral regelmatig kijken om te zien welke ontwerpen er in welke stof in jouw maat hangen. Vanaf September 2023 is er de mogelijkheid om een afspraak te maken op woensdag en vrijdag, om langs te komen bij Marjoke’s atelier/winkel Werkplaats de Witt in Nijmegen aan de Stijn Buysstraat 4c.

Bestellen

Bij PLIJNAER heb je ook de mogelijkheid om een deel van de collectie te bestellen. Dit betekent dat je een model kunt aanpassen in jouw maat en een stof kunt kiezen die jou aanspreekt. Vervolgens wordt jouw unieke kledingstuk, met zorg en vakmanschap, speciaal voor jou gemaakt.

Het aanbod stoffen wisselt dus grotendeels, sommige stoffen zijn er echter altijd. PLIJNAER’s besteloptie belichaamt de essentie van slow fashion, waarbij het proces van ontwerp tot productie wordt gekoesterd.

One of a kind

Naast de basiscollectie, ontwerpt Marjoke vanuit PLIJNAER ook meer uitgesproken kledingstukken voor de theaterproducties van theatergezelschap Kamer 8, waar Marjoke artistiek leider en regisseur is. Soms worden deze unieke stukken te koop aangeboden na een voorstelling of worden ze als ontwerp toegevoegd aan de reguliere collectie.

Omarm de exclusieve pracht van de collectie van PLIJNAER. Laat je verrassen door de variatie in stoffen en wees verzekerd van een uniek kledingstuk dat jouw eigen stijl en persoonlijkheid weerspiegelt. Geniet van het gevoel van bijzonderheid, wetende dat je een bewuste keuze hebt gemaakt voor mode die niet alleen mooi is, maar ook een positieve impact heeft op de wereld om ons heen.